Yönetmelikler

  • is-guvenligi-cezalari - 6331 SAYILI İSG KANUNUNA GÖRE 2016 YILINDA UYGULANACAK İSG  İDARİ PARA CEZALAR 6331 SAYILI İSG KANUNUNA GÖRE 2016 YILINDA UYGULANACAK İSG İDARİ PARA CEZALAR

    İş Güvenliği Cezaları

    6331 SAYILI İSG KANUNUNA GÖRE 2016 YILINDA UYGULANACAK İSG İDARİ PARA CEZALAR

  • is-hijyeni-olcum-test-ve-analizi-yapan-laboratuvarlar-hakkinda-yonetmelik - İş Hijyeni Ölçüm, Test Ve Analizi Yapan Laboratuvarlar Hakkında Yönetmelik 20.08.2013 tarihli ve 28741 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.Bu yönetmeliğin amacı iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı kapsamında çalışma ortamında bulunan fiziksel,kimyasal , biyolojik etkenler ve bunlardan kaynaklı kişisel maruziyetlere karşı iş hijyeni ölçüm, test ve analizleri yapacak özel veya kamuya ait kurum ve kuruluş laboratuarlarının yetkilendirilmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. İş Hijyeni Ölçüm , Test ve Analizi

    İş Hijyeni Ölçüm , Test ve Analizi Yapan Laboratuvarlar Hakkında Yönetmelik

    İş Hijyeni Ölçüm, Test Ve Analizi Yapan Laboratuvarlar Hakkında Yönetmelik 20.08.2013 tarihli ve 28741 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.Bu yönetmeliğin amacı iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı kapsamında çalışma ortamında bulunan fiziksel,kimyasal , biyolojik etkenler ve bunlardan kaynaklı kişisel maruziyetlere karşı iş hijyeni ölçüm, test ve analizleri yapacak özel veya kamuya ait kurum ve kuruluş laboratuarlarının yetkilendirilmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

  • is-ekipmanlarinin-kullaniminda-saglik-ve-guvenlik-sartlari-yonetmeligi - Bu yönetmelik 25/04/2013 tarihli 28628 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.02/05/2014 tarihinde yönetmelikte değişiklikler yapılmıştır,yönetmeliğin güncel hali aşağıdaki gibidir.

    İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık Ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği

    Bu yönetmelik 25/04/2013 tarihli 28628 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.02/05/2014 tarihinde yönetmelikte değişiklikler yapılmıştır,yönetmeliğin güncel hali aşağıdaki gibidir.

  • is-guvenligi-uzmanlarinin-gorev-yetki-sorumluluk-ve-egitimleri-hakkinda-yonetmelik - Bu yönetmelik 29.12.2012 tarihli 28512 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Yönetmeliğin amacı iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevli uzmanların nitelikleri,eğitimleri ve belgelendirilmesi,görev,yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

    İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik

    Bu yönetmelik 29.12.2012 tarihli 28512 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Yönetmeliğin amacı iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevli uzmanların nitelikleri,eğitimleri ve belgelendirilmesi,görev,yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

  • gecici-veya-belirli-sureli-islerde-is-sagligi-ve-guvenligi-hakkinda-yonetmelik - Bu yönetmelik;geçici veya belirli süreli iş sözleşmesi ile çalışanların sağlık ve güvenlikleri bakımından işyerindeki diğer çalışanlarla aynı düzeyde korunmalarını sağlamak için 6331 sayılı kanunun 30 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmış ve 23.08.2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.Yönetmelik kapsamında; 6331 sayılı kanun kapsamına giren belirli süreli işlerde veyabelli bir işin tamamlanması ya da belirli bir olgunun ortaya çıkması gibi,sözleşme süresinin sona ermesinin objektif koşullara bağlı olduğu işler ve bu işlerde çalışanlar veya geçici iş ilişkisi kurulan işverene ait işyerinde geçici iş sözleşmesi ile çalışanlar yer alır.

    Geçici Veya Belirli Süreli İşlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Hakkında Yönetmelik

    Bu yönetmelik;geçici veya belirli süreli iş sözleşmesi ile çalışanların sağlık ve güvenlikleri bakımından işyerindeki diğer çalışanlarla aynı düzeyde korunmalarını sağlamak için 6331 sayılı kanunun 30 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmış ve 23.08.2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.Yönetmelik kapsamında; 6331 sayılı kanun kapsamına giren belirli süreli işlerde veyabelli bir işin tamamlanması ya da belirli bir olgunun ortaya çıkması gibi,sözleşme süresinin sona ermesinin objektif koşullara bağlı olduğu işler ve bu işlerde çalışanlar veya geçici iş ilişkisi kurulan işverene ait işyerinde geçici iş sözleşmesi ile çalışanlar yer alır.

  • gebe-veya-emziren-kadinlarin-calistirilma-sartlariyla-emzirme-odalari-ve-cocuk-bakim-yurtlarina-dair-yonetmelik -

    Gebe veya Emziren Kadınların Çalıştırılma Şartlarıyla Emzirme Odaları ve Çocuk Bakım Yurtlarına Dair Yönetmelik

  • elle-tasima-isleri-yonetmeligi - 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliğinde ki bu Yönetmelik; elle taşıma işlerinden kaynaklanabilecek sağlık ve güvenlik riskleri ve alınması gereken tedbirler, özellikle sırt ve bel incinmeleri gibi çalışanların korunmasını sağlamak için asgari gereklilikleri belirlemek üzere bu kanununa istinaden çıkarılarak 24Temmuz 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmış ve aynı tarihte yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

    Elle Taşıma İşleri Yönetmeliği

    6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliğinde ki bu Yönetmelik; elle taşıma işlerinden kaynaklanabilecek sağlık ve güvenlik riskleri ve alınması gereken tedbirler, özellikle sırt ve bel incinmeleri gibi çalışanların korunmasını sağlamak için asgari gereklilikleri belirlemek üzere bu kanununa istinaden çıkarılarak 24Temmuz 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmış ve aynı tarihte yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

  • ekranli-araclarla-calismalarda-saglik-ve-guvenlik - Bu yönetmelik; 6331 sayılı Kanun kapsamına giren ekranlı araçlarla çalışmaların yapıldığı tüm işyerlerini kapsamaktadır. Yönetmelikte; İşverenin yükümlülükleri, Çalışanların bilgilendirilmesi ve eğitimi, Günlük çalışma düzeni, Çalışanların işe katılımlarının sağlanması, Gözlerin korunması bu başlıklar altında düzenlemeler bulunmaktadır.

    Ekranlı Araçlarla Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik

    Bu yönetmelik; 6331 sayılı Kanun kapsamına giren ekranlı araçlarla çalışmaların yapıldığı tüm işyerlerini kapsamaktadır. Yönetmelikte; İşverenin yükümlülükleri, Çalışanların bilgilendirilmesi ve eğitimi, Günlük çalışma düzeni, Çalışanların işe katılımlarının sağlanması, Gözlerin korunması bu başlıklar altında düzenlemeler bulunmaktadır.

  • cocuk-ve-genc-iscilerin-calistirilma-usul-ve-esaslari-hakkinda-yonetmelik - Bu yönetmelik; çocuk ve genç işçi kavramlarının tanımlarını yapar ve çocuk ve gençişçilerin güvenliklerini, fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişmelerini veya öğrenimlerini tehlikeye atmadan çalışma şekil ve koşullarını belirler, ekonomik istismarlarını önler.

    Çocuk ve Genç İşçilerin Çalıştırılma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

    Bu yönetmelik; çocuk ve genç işçi kavramlarının tanımlarını yapar ve çocuk ve gençişçilerin güvenliklerini, fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişmelerini veya öğrenimlerini tehlikeye atmadan çalışma şekil ve koşullarını belirler, ekonomik istismarlarını önler.

  • calisanlarin-titresimle-ilgili-risklerden-korunmalarina-dair-yonetmelik - Bu yönetmelik; 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamındaki işyerlerinde uygulanır.İşveren,çalışanların mekanik titreşime maruz kalmaları sonucu oluşabilecek sağlık ve güvenlik risklerinden korunmalarını sağlamak için gereken tedbirleri alır.

    Çalışanların Titreşimle İlgili Risklerden Korunmalarına Dair Yönetmelik

    Bu yönetmelik; 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamındaki işyerlerinde uygulanır.İşveren,çalışanların mekanik titreşime maruz kalmaları sonucu oluşabilecek sağlık ve güvenlik risklerinden korunmalarını sağlamak için gereken tedbirleri alır.

  • calisanlarin-patlayici-ortamlarin-tehlikelerinden-korunmasi-hakkinda-yonetmelik - Bu yönetmelik; 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yer alan ve patlayıcı ortam oluşma ihtimali bulunan işyerlerindeuygulanır.Yönetmelik,işverenin patlamaların önlenmesi ve bunlardan korunmayı sağlamak amacıyla alması gereken tedbirleri içerir,işveren çalışanlara güvenli çalışma şartlarını sağlar

    Çalışanların Patlayıcı Ortamların Tehlikelerinden Korunması Hakkında Yönetmelik

    Bu yönetmelik; 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yer alan ve patlayıcı ortam oluşma ihtimali bulunan işyerlerindeuygulanır.Yönetmelik,işverenin patlamaların önlenmesi ve bunlardan korunmayı sağlamak amacıyla alması gereken tedbirleri içerir,işveren çalışanlara güvenli çalışma şartlarını sağlar

  • calisanlarin-is-sagligi-ve-guvenligi-egitimlerinin-usul-ve-esaslari-hakkinda-yonetmelik - Bu yönetmeliğin kapsamı ; 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve GüvenliğiKanunu kapsamında bulunan işyerleri, bu işyerlerinde çalışanlara eğitim verecek kişi, kurum ve kuruluşlardır

    Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik

    Bu yönetmeliğin kapsamı ; 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve GüvenliğiKanunu kapsamında bulunan işyerleri, bu işyerlerinde çalışanlara eğitim verecek kişi, kurum ve kuruluşlardır

  • calisanlarin-gurultu-ile-ilgili-risklerden-korunmalarina-dair-yonetmelik - Bu Yönetmelik, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunukapsamında yer alan işyerlerinde uygulanır.

    Çalışanların Gürültü ile İlgili Risklerden Korunmalarına Dair Yönetmelik

    Bu Yönetmelik, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunukapsamında yer alan işyerlerinde uygulanır.

  • buyuk-endustriyel-kazalarin-onlenmesi-ve-etkilerinin-azaltilmasi-hakkinda-yonetmelik - İşletmeciler,büyük kazaları önlemek ve büyük bir kazanın meydana gelmesidurumunda,bunların etkilerini çevre ve insanlara en az zarar verecek şekildesınırlamak için tüm tedbirleri almak zorundadır.Bu yönetmelik; ekler kısmında yer alan kimyasalları, sınır değerlere eşit veya üstündeki miktarlarda bulunduran firmalarda meydana gelebilecek büyük endüstriyel kazaların önlenmesi için işletmecilerin yükümlülüklerini içerir.

    Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik

    İşletmeciler,büyük kazaları önlemek ve büyük bir kazanın meydana gelmesidurumunda,bunların etkilerini çevre ve insanlara en az zarar verecek şekildesınırlamak için tüm tedbirleri almak zorundadır.Bu yönetmelik; ekler kısmında yer alan kimyasalları, sınır değerlere eşit veya üstündeki miktarlarda bulunduran firmalarda meydana gelebilecek büyük endüstriyel kazaların önlenmesi için işletmecilerin yükümlülüklerini içerir.

  • biyolojik-etkenlere-maruziyet-risklerinin-onlenmesi - 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda ki bu Yönetmelik; çalışanlarınişyerindeki biyolojik etkenlere maruziyetinden kaynaklanan veya kaynaklanabilecek sağlık ve güvenlik risklerinin önlenmesi ve bu risklerden korunmasına dair asgari hükümleri düzenlemek üzere çıkarılmış, 15 Haziran 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak aynı gün yürürlüğe girmiştir.

    Biyolojik Etkenlere Maruziyet Risklerinin Önlenmesi

    6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda ki bu Yönetmelik; çalışanlarınişyerindeki biyolojik etkenlere maruziyetinden kaynaklanan veya kaynaklanabilecek sağlık ve güvenlik risklerinin önlenmesi ve bu risklerden korunmasına dair asgari hükümleri düzenlemek üzere çıkarılmış, 15 Haziran 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak aynı gün yürürlüğe girmiştir.

  • balikci-gemilerinde-yapilan-calismalarda-saglik-ve-guvenlik-onlemleri-hakkinda-yonetmelik - Bu yönetmelik 6331 sayılı kanun kapsamına giren balıkçı gemisi, çalışan, gemi, gemi sahibi donatan, kaptan, mevcut balıkçı gemisi, yeni balıkçı gibi yapılan işleri kapsamaktadır.

    Balıkçı Gemilerinde Yapılan Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik

    Bu yönetmelik 6331 sayılı kanun kapsamına giren balıkçı gemisi, çalışan, gemi, gemi sahibi donatan, kaptan, mevcut balıkçı gemisi, yeni balıkçı gibi yapılan işleri kapsamaktadır.

  • askeri-is-yerleri-ile-yurt-guvenligi-icin-gerekli-maddeler-uretilen-is-yerlerinin-denetimi-teftisi-ve-bu-is-yerlerinde-isin-durdurulmasi-hakkinda-yonetmelik - 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda ki bu yönetmelik, askeri işyerleri ile yurt güvenliği için gerekli maddeler üretilen işyerlerinin çalışma hayatına ilişkin denetim ve teftişi ile sonuçlarına dair usul ve esasları düzenlemekte ve askeri işyerleri ile yurt güvenliği için gerekli maddeler üretilen işyerlerini kapsamaktadır.

    Askeri İş Yerleri ile Yurt Güvenliği İçin Gerekli Maddeler Üretilen İş Yerlerinin Denetimi, Teftişi ve Bu İş Yerlerinde İşin Durdurulması Hakkında Yönetmelik

    6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda ki bu yönetmelik, askeri işyerleri ile yurt güvenliği için gerekli maddeler üretilen işyerlerinin çalışma hayatına ilişkin denetim ve teftişi ile sonuçlarına dair usul ve esasları düzenlemekte ve askeri işyerleri ile yurt güvenliği için gerekli maddeler üretilen işyerlerini kapsamaktadır.

  • asbestle-calismalarda-saglik-ve-guvenlik-onlemleri-hakkinda-yonetmelik - Bu yönetmelik 20/06/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamına girmektedir.Asbest veya asbestli malzeme ile yapılan çalışmalarda, asbest tozuna maruziyetin olabileceği tüm işletmelerdeuygulanır.

    Asbestle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik

    Bu yönetmelik 20/06/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamına girmektedir.Asbest veya asbestli malzeme ile yapılan çalışmalarda, asbest tozuna maruziyetin olabileceği tüm işletmelerdeuygulanır.

  • tehlike-siniflari - Tehlike Sınıfları

    Tehlike Sınıfları

    Tehlike Sınıfları

  • is-sagligi-ve-guvenligi-risk-degerlendirmesi-yonetmeligi - Bu yönetmelik 29.12.2012 tarihli 28512 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği kapsamında yapılacak olan risk değerlendirmesinin nasıl yapılacağını,risk değerlendirme ekibinin kimlerden oluştuğu,risk analizi oluşturulurken tehlikelerin tanımlanması için toplanacak bilgilerin listesi bu yönetmelikte başlıklar halinde açıklanmıştır.

    İş Sağlığı ve Güvenliği Rİsk Değerlendirmesi Yönetmeliği

    Bu yönetmelik 29.12.2012 tarihli 28512 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği kapsamında yapılacak olan risk değerlendirmesinin nasıl yapılacağını,risk değerlendirme ekibinin kimlerden oluştuğu,risk analizi oluşturulurken tehlikelerin tanımlanması için toplanacak bilgilerin listesi bu yönetmelikte başlıklar halinde açıklanmıştır.

  • is-sagligi-ve-guvenligi-kurullari-hakkinda-yonetmelik - Bu yönetmelik 18.01.2013 tarihli ve 28532 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Yönetmeliğin kapsamında 6331 sayılı Kanunun kapsamına giren ,elli ve daha fazla çalışanın bulunduğu,altı aydan fazla süren sürekli işlerin yapıldığı işyerleri yer alır.Bu yönetmelikte iş sağlığı ve güvenliği kurulunun hangi işyerlerinde oluşturulacağı,kurulun oluşumunda görevli kişilerin kimler olduğu,kurulun üyelerine verilecek eğitim konuları,kurulun görev ve yetkileri,çalışma usulleri,yükümlülüğü ve çalışanların yükümlülükleri yer almaktadır.

    İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları Hakkında Yönetmelik

    Bu yönetmelik 18.01.2013 tarihli ve 28532 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Yönetmeliğin kapsamında 6331 sayılı Kanunun kapsamına giren ,elli ve daha fazla çalışanın bulunduğu,altı aydan fazla süren sürekli işlerin yapıldığı işyerleri yer alır.Bu yönetmelikte iş sağlığı ve güvenliği kurulunun hangi işyerlerinde oluşturulacağı,kurulun oluşumunda görevli kişilerin kimler olduğu,kurulun üyelerine verilecek eğitim konuları,kurulun görev ve yetkileri,çalışma usulleri,yükümlülüğü ve çalışanların yükümlülükleri yer almaktadır.

  • is-sagligi-ve-guvenligi-hizmetleri-yonetmeligi - Bu yönetmelik 29/12/2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.31/01/2013 ve 18/12/2014 tarihlerinde değişiklikler ve ekler yapılmıştır.İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri yönetmeliğinin amacı ;iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütmek amacıyla kurulacak iş yeri sağlık ve güvenlik birimlerinin kuruluşu ve ortak sağlık ve güvenlik birimlerinin yetkilen dirilmeleri,yetki belgelerinin iptali,görev,yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

    İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği

    Bu yönetmelik 29/12/2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.31/01/2013 ve 18/12/2014 tarihlerinde değişiklikler ve ekler yapılmıştır.İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri yönetmeliğinin amacı ;iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütmek amacıyla kurulacak iş yeri sağlık ve güvenlik birimlerinin kuruluşu ve ortak sağlık ve güvenlik birimlerinin yetkilen dirilmeleri,yetki belgelerinin iptali,görev,yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

  • is-yeri-bina-ve-eklentilerinde-alinacak-saglik-ve-guvenlik-onlemlerine-iliskin-yonetmelik - Bu yönetmelik 17.07.2013 tarihli 28710 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.Amacı işyeri bina ve eklentilerinde bulunması gereken asgari sağlık ve güvenlik şartlarını belirlemektir.

    İş Yeri Bina ve Eklentilerinde Alınacak Sağlık ve Güvenlik Önlemlerine İlişkin Yönetmelik

    Bu yönetmelik 17.07.2013 tarihli 28710 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.Amacı işyeri bina ve eklentilerinde bulunması gereken asgari sağlık ve güvenlik şartlarını belirlemektir.

  • is-yeri-hekimi-ve-diger-saglik-personelinin-gorev-yetki-sorumluluk-ve-egitimleri-hakkinda-yonetmelik - Bu yönetmelik 20.07.2013 tarihli 28713 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.Bu yönetmeliğin amacı işyeri hekimleri ve diğer sağlık personelinin nitelikleri,görev ve yetkileri,yükümlülükleri,çalışma sürelerini,belgelerin vize işlemleri hakkındaki bilgileri düzenlemektir.

    İş Yeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik

    Bu yönetmelik 20.07.2013 tarihli 28713 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.Bu yönetmeliğin amacı işyeri hekimleri ve diğer sağlık personelinin nitelikleri,görev ve yetkileri,yükümlülükleri,çalışma sürelerini,belgelerin vize işlemleri hakkındaki bilgileri düzenlemektir.

  • is-yerinde-acil-durumlar-hakkinda-yonetmelik - Bu yönetmelik; İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 11 inci, 12 nci ve 30 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.Yönetmelikte Acil durum,acil durum planı ve güvenli yer tanımları yapılmıştır.

    İş Yerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik

    Bu yönetmelik; İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 11 inci, 12 nci ve 30 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.Yönetmelikte Acil durum,acil durum planı ve güvenli yer tanımları yapılmıştır.

  • is-yerinde-isin-durdurulmasina-dair-yonetmelik - Yönetmelikte; işyerindeki bina ve eklentilerde, çalışma yöntem ve şekillerinde veya iş ekipmanlarında çalışanlar için hayati tehlike oluşturan bir husus tespit edildiğinde veya çok tehlikeli sınıfta yer alan maden, metal ve yapı işleri ile tehlikeli kimyasallarla çalışılan işlerin yapıldığı ya da büyük endüstriyel kazaların olabileceği işyerlerinde, risk değerlendirmesi yapılmamış olması durumlarında işyerinin bir bölümünde ya da tamamında bu tehlike giderilinceye kadar işin durdurulması ile bu yönetmelikte belirtilen koşullarda durdurma kararı uygulanmış işyerinde çalışmaya tekrar başlanmasına izin verilmesine dair usul ve esaslar düzenlenmiştir

    İş Yerinde İşin Durdurulmasına Dair Yönetmelik

    Yönetmelikte; işyerindeki bina ve eklentilerde, çalışma yöntem ve şekillerinde veya iş ekipmanlarında çalışanlar için hayati tehlike oluşturan bir husus tespit edildiğinde veya çok tehlikeli sınıfta yer alan maden, metal ve yapı işleri ile tehlikeli kimyasallarla çalışılan işlerin yapıldığı ya da büyük endüstriyel kazaların olabileceği işyerlerinde, risk değerlendirmesi yapılmamış olması durumlarında işyerinin bir bölümünde ya da tamamında bu tehlike giderilinceye kadar işin durdurulması ile bu yönetmelikte belirtilen koşullarda durdurma kararı uygulanmış işyerinde çalışmaya tekrar başlanmasına izin verilmesine dair usul ve esaslar düzenlenmiştir

  • yapi-islerinde-is-sagligi-ve-guvenligi-yonetmeligi - Bu yönetmelik, yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartlarını belirlemek üzere 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 30 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamına giren tüm yapı işlerinin yapıldığı işyerlerinde uygulanırken Maden İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği kapsamına giren işyerlerinde uygulanmaz.

    Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği

    Bu yönetmelik, yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartlarını belirlemek üzere 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 30 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamına giren tüm yapı işlerinin yapıldığı işyerlerinde uygulanırken Maden İşyerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği kapsamına giren işyerlerinde uygulanmaz.

  • ulusal-is-sagligi-ve-guvenligi-konseyi-yonetmeligi - Bu yönetmelikte,ülke genelinde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili stratejilerin belirlenmesi için kurulan konseyin kimlerden oluştuğunu,konseyin görevlerini,konsey başkanının görev ve yetkilerini,çalışma usul ve esaslarını açıklayan konu başlıkları yer almaktadır.Bu yönetmelik yayım tarihi ile yürürlüğe girmiştir.

    Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi Yönetmeliği

    Bu yönetmelikte,ülke genelinde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili stratejilerin belirlenmesi için kurulan konseyin kimlerden oluştuğunu,konseyin görevlerini,konsey başkanının görev ve yetkilerini,çalışma usul ve esaslarını açıklayan konu başlıkları yer almaktadır.Bu yönetmelik yayım tarihi ile yürürlüğe girmiştir.

  • tozla-mucadele-yonetmeligi - Bu yönetmelik işyerlerinde çalışanları, yapılan işten dolayı oluşan tozun etkilerinde ve risklerden korumak için ve tozla mücadeleyi sağlamak için alınması gereken tedbirlere ilişkin esasları belirler.

    Tozla Mücadele Yönetmeliği

    Bu yönetmelik işyerlerinde çalışanları, yapılan işten dolayı oluşan tozun etkilerinde ve risklerden korumak için ve tozla mücadeleyi sağlamak için alınması gereken tedbirlere ilişkin esasları belirler.

  • tehlikeli-ve-cok-tehlikeli-sinifta-yer-alan-islerde-calistirilacaklarin-mesleki-egitimlerine-dair-yonetmelik - Bu yönetmeliğin amacı, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalışanların mesleki eğitimleriyle ilgili bilgileri içermektedir.

    Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlerde Çalıştırılacakların Mesleki Eğitimlerine Dair Yönetmelik

    Bu yönetmeliğin amacı, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde çalışanların mesleki eğitimleriyle ilgili bilgileri içermektedir.

  • saglik-ve-guvenlik-isaretleri-yonetmeligi - Bu yönetmelik, işyerlerinde kullanılacak sağlık ve güvenlik işaretlerinin nasıl uygulanacağını,bu işaretlerin ne anlama geldiğini,işverenin bu işaretleri uygulamada yükümlülüklerini içerir.

    Sağlık ve Güvenlik İşaretleri Yönetmeliği

    Bu yönetmelik, işyerlerinde kullanılacak sağlık ve güvenlik işaretlerinin nasıl uygulanacağını,bu işaretlerin ne anlama geldiğini,işverenin bu işaretleri uygulamada yükümlülüklerini içerir.

  • saglik-kurallari-bakimindan-gunde-azami-yedi-bucuk-saat-veya-daha-az-calismasi-gereken-isler-hakkinda-yonetmelik - SAĞLIK KURALLARI BAKIMINDAN GÜNDE AZAMİ YEDİ BUÇUK SAAT VEYA DAHA AZ ÇALIŞILMASI GEREKEN İŞLER HAKKINDA YÖNETMELİK hangi iş kollarında günde yedi buçuk saat ve günde yedi buçuk saatten daha az çalışılması gereken işler olarak başlıklar halinde toplamıştır.

    Sağlık Kuralları Bakımından günde Azami Yedi Buçuk Saat veya Daha Az Çalışması Gereken İşler Hakkında Yönetmelik

    SAĞLIK KURALLARI BAKIMINDAN GÜNDE AZAMİ YEDİ BUÇUK SAAT VEYA DAHA AZ ÇALIŞILMASI GEREKEN İŞLER HAKKINDA YÖNETMELİK hangi iş kollarında günde yedi buçuk saat ve günde yedi buçuk saatten daha az çalışılması gereken işler olarak başlıklar halinde toplamıştır.

  • maden-is-yerlerinde-is-sagligi-ve-guvenligi-yonetmeligi - Maden İşyerlerinde İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetmeliği'nin amacı sondajla maden çıkarılan işlerin yapıldığı işyerleri ile yeraltı ve yerüstü maden işlerinin yapıldığı işyerlerinde çalışanların sağlık ve güvenliğinin korunması için işverenin yerine getirmesi gereken şartları belirlemektir.

    Maden İş Yerlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği

    Maden İşyerlerinde İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetmeliği'nin amacı sondajla maden çıkarılan işlerin yapıldığı işyerleri ile yeraltı ve yerüstü maden işlerinin yapıldığı işyerlerinde çalışanların sağlık ve güvenliğinin korunması için işverenin yerine getirmesi gereken şartları belirlemektir.

  • kisisel-koruyucu-donanimlarin-is-yerlerinde-kullanilmasi-hakkinda-yonetmelik - Kişisel koruyucu donanım, risklerin, teknik önlemlerle veya iş organizasyonu sağlanarak çalışma yöntemlerinde yapılan değişikliklerle önlenemediği, engellenemediği durumlarda kullanılır.

    Kişisel Koruyucu Donanımların İş Yerlerinde Kullanılması Hakkında Yönetmelik

    Kişisel koruyucu donanım, risklerin, teknik önlemlerle veya iş organizasyonu sağlanarak çalışma yöntemlerinde yapılan değişikliklerle önlenemediği, engellenemediği durumlarda kullanılır.

  • kimyasal-maddelerle-calismalarda-saglik-ve-guvenlik-onlemleri-hakkinda-yonetmelik - İşyerlerinde kullanılan,üretilen kimyasallar çalışanların sağlığına zarar verir,bunların önlenmesi adına Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'de 12.08.2013 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.Tehlikeli kimyasal maddelerin tanımları Madde 4'te verilmiştir.

    Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik

    İşyerlerinde kullanılan,üretilen kimyasallar çalışanların sağlığına zarar verir,bunların önlenmesi adına Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'de 12.08.2013 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.Tehlikeli kimyasal maddelerin tanımları Madde 4'te verilmiştir.

  • kanserojen-veya-mutajen-maddelerle-calismalarda-saglik-ve-guvenlik-onlemleri-hakkinda-yonetmelik - İşveren, 29/12/2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış olan İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği gereğince çalışma ortamında yapılan risk değerlendirmesine göre;kanserojen veya mutajen maddelere maruziyet riski bulunan işlerde çalışanların; bu maddelere maruziyet türü, maruziyet düzeyi ve maruziyet süresini belirleyerek riskleri değerlendirir ve bunun sonucunda alınması gereken sağlık ve güvenlik tedbirlerini belirler.

    Kanserojen veya Mutajen Maddelerle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik

    İşveren, 29/12/2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış olan İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği gereğince çalışma ortamında yapılan risk değerlendirmesine göre;kanserojen veya mutajen maddelere maruziyet riski bulunan işlerde çalışanların; bu maddelere maruziyet türü, maruziyet düzeyi ve maruziyet süresini belirleyerek riskleri değerlendirir ve bunun sonucunda alınması gereken sağlık ve güvenlik tedbirlerini belirler.

  • kadin-calisanlarin-gece-postalarinda-calistirilma-kosullari-hakkinda-yonetmelik - Kadın çalışan,on sekiz yaşını doldurmuş kadın çalışanı ifade eder.Kadın çalışanlar her ne şekilde olursa olsun gece postasında yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz. Kadın çalışanın eşi de işin postalar halinde yürütüldüğü aynı yada ayrı bir işyerinde çalışıyor ise kadın çalışanın isteği üzerine, gece çalıştırılması, kocasının çalıştığı gece postasına rastlamayacak şekilde düzenlenir.

    Kadın Çalışanların Gece Postalarında Çalıştırılma Koşulları Hakkında Yönetmelik

    Kadın çalışan,on sekiz yaşını doldurmuş kadın çalışanı ifade eder.Kadın çalışanlar her ne şekilde olursa olsun gece postasında yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz. Kadın çalışanın eşi de işin postalar halinde yürütüldüğü aynı yada ayrı bir işyerinde çalışıyor ise kadın çalışanın isteği üzerine, gece çalıştırılması, kocasının çalıştığı gece postasına rastlamayacak şekilde düzenlenir.