Risk Analizi Yaptırmak Ne İşe Yarar

Kamu ya da özel fark etmez; Görevlendirilen kişileri, hizmet alınan kuruluşları, başka iş yerlerinden gelen çalışanları ve bunların işverenlerini İSG riskleri konusunda bilgilendirmemek az tehlikeli bir iş yeri için 1.849 Türk Lirası, risk değerlendirmesi yapmamak veya yaptırmamak 3.700 Türk Lirası, Risk değerlendirmesi yapmamaya veya yaptırmamaya devam etmek.5.550 TL / Her ay (Aykırılığın devamı halinde), Risklerin belirlenmesine yönelik gerekli kontrol, ölçüm, inceleme ve araştırmaların yapılmasını sağlamamak 1.849 Türk Lirası ceza ile karşı karşıya kalmaktadırlar.

 

Risk Analizi Neden Önemlidir, 
Risk Analizi Yaptırmamanın Olumsuz Yönleri Nelerdir


Pratik açıdan bakıldığında, risk değerlendirmesi özellikle insanlara, çevreye zarar neden olacak tehlikeli durumları, süreçleri, vb. durumları tanımlamak için iş yerine kapsamlı bir bakıştır. Tanımlama yapıldıktan sonra, muhtemel riskleri değerlendirmek ve daha sonra etkili bir şekilde tehlikeleri engellemek veya olası zararı en aza indirmek için alınacak önleyici (proaktif) kararları almak açısından çok önemlidir. İşyeri risk analizi yapmak veya yaptırmak, iş sağlığı ve güvenliği planlamasının temelini oluşturmaktadır.

Neden risk değerlendirmesi önemlidir?

İyi bir iş sağlığı ve güvenliği yönetim planının bir parçası olarak risk değerlendirmeleri çok önemlidir. Riski tespit ederken çalışanlar, yardımcı hizmetler, ziyaretçiler, çevre ve ekipman iş hijyeni göz önünde bulundurularak yapılmalıdır. Mevcut kontrol önlemleri yeterli veya artırılmaması konusunda karar verme aşamasında önemli bir faktördür. Tasarım ya da planlama aşamasında yaralanma ve hastalıkları önleyici tedbirlerin alınmasında gereklidir. Tehlikeleri kontrol altına almak ve alınacak önemleri belirlemek için iyi bir rehberdir.

Whatsapp ile ulaşın